Крепости в югоизточна България от птичи поглед с дрон

Крепости в югоизточна България от птичи поглед с дрон.
На Вашето внимание ще представим видеа и снимки на крепостите Лютица, Неутзикон, Букелон и Деултум, заснети от високо с дрон.

Крепост Лютица се намира на 7 км югозападно от Ивайловград. Тя е една от най-големите средновековни български крепости в Източни Родопи. Също така тя е една от най-добре запазените – на места крепостните й стени достигат до 10 м. Разположена е на най-високия в местността хълм Градището, до който се стига по черен път. Крепост Лютица е известна още и като „Цитаделата на Калоян“ и „Мраморният град“. Представяме Ви виедо и снимки заснети с дрон от високо:

крепости в югоизточна българия от птичи поглед с дрон

крепост лютица от високо с дрон

лютица от птичи поглед

клепост лютица от високо

крепост лютица до ивайловград

Още снимки ТУК

Крепост Мезек или още наречена Неутзикон или Неузетикон е византийско средновековно укрепление, намиращо се до село Мезек, Свиленградско. Мезешка крепост е най-запазеното отбранително съоръжение в Родопите. Неутзикон се намари на само на 1 км от гръцката граница, на 6 км югозападно от Свиленград в покрайнините на село Мезек. Тук може да видите заснетите от нас от птичи поглед с дрон видео и снимки:

мезек от високо с дрон

крепост неутзикон село мезек

крепост неутзикон от птичи поглед с дрон

крепост неутзикон село мезек

крепост неутзикон до село Мезек от птичи поглед

крепост село мезек

Още снимки ТУК

Крепост Букелон се намира в Югоизточна България, до село Маточина, Свиленградско. Известна е още като Маточинска крепост. Разположена е на хълм с труднодостъпни склонове с изключение на юг, където до нея достига път от към селото. Кулата е изключително запазена, достига височина 18 метра. Ето и видео и снимки заснети от небето с дрон:

Букелон с дрон

Крепост Букелон от високо с дрон

Крепост Маточина от птичи поглед с дрон

Букелон от небето с дрон

Още снимки може да видите ТУК

Деултум е античен град разположен на около 18 км западно от Бургас в землището на село Дебелт, община Средец. На територията на крепост Деултум могад да се видят; декоративни архитектурни елементи от християнски и антични храмове; надписи; римска войнишка баня; средновековна малка крепост; обществени сгради; църква от времето на княз Борис 1-ви и др. По-надолу ще видите видео и снимки заснети от птичи поглед с дрон:

деултум село дебелт от небето с дрон

крепост деултум дебелт с дрон

деултум дебелт до бургас от птичи поглед

Още снимки може да видите ТУК